Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Brittisk lagstiftning förbereds efter bankernas politiska trakasserier

Publicerad 29 juli 2023 kl 08.28

Utrikes. De brittiska bankernas blockad av högerpolitikern Nigel Farage och hans företag har fått stora följder. Vd:n för bankjätten NatWest, som äger den omtvistade vänsterbanken Coutts, tvingas nu avgå samtidigt som regeringen förbereder åtgärder mot banker som diskriminerar politiskt, skriver CNN.

Vänsteraktivisten och bank-vd:n Alison Rose kommer att avgå från sin post som direktör för NatWest efter närmare fyra år. Detta sedan den brittiska regeringen deklarerat en nolltolerans mot bankernas "orättvisa stängning av konton på politisk grund", skriver CNN.

Peter Flavel, vd:n för Coutts, har även han tvingats avgå till följd av skandalen, enligt BBC.

Den brittiska regeringen äger 39 procent av NatWest, som alltså stängde av Nigel Farages konton och upprättade en intern "dossier" med kränkande omdömen och information om honom, som i huvudsak handlade om hans politiska åsikter.

Efter stängningen av kontot gick Alison Rose ut i BBC och ljög om att banken sagt upp Nigel Farages konton av "affärsmässiga skäl". BBC har därefter bett om ursäkt för att man fört vidare den felaktiga informationen, och tillstått att avstängningen från banken istället hade "politiska skäl".

Enligt BBC förbereder den brittiska regeringen ett lagförslag som ska sätta stopp för stängningar av bankkonton på politisk grund.