Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bryggerikrogarna som du inte får missa

Foto: Jeff Flindt/Andreas Seger

Suröl och hantverkspizza i Helsingborg eller pasta och pilsner i Göteborg? Vi har valt ut fem fantastiska bryggerikrogar i sydväst.

Jeff Flindt
Foto: Jeff Flindt
Foto: Jeff Flindt

Japanska nudlar och tysk lager: Barski

Helsingborgsbryggeriet Brewskis eget taproom öppnade i mars 2018. Minst hälften av krogens 20 kranar är vigda åt Brewskis egen öl – och några av dem går endast att drickas på krogen eftersom det är prototyper som görs i mindre skala. Köket är japanskt och på menyn hittar man olika sorters ramen. Besöker man Barski för första gången ska man prova husets lager, som endast serveras på plats.
– Det är en klassisk dortmunder som svalkar fint i sommarvärmen och dessutom passar ypperligt till en tantan-ramen, säger Cogna Dieng, delägare i Brewski och Barski.

Norra Storgatan 16, Helsingborg

Pressbild
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Porterkorv och graffiti: Stormgatan – Taproom by Hyllie Bryggeri

– Krogen består av två delar: Ett taproom av amerikanskt snitt med graffiti på väggarna där du sitter mitt bland jästankarna. Och vägg i vägg ligger vår nya restaurang med skandinavisk street food, förklarar Erik Frithiof, delägare samt försäljnings- och marknadsansvarig på Hyllie Bryggeri.
Det har gått drygt ett år sedan bryggeriet slog upp dörrarna till sitt taproom i centrala Malmö.
– Vi äter gärna porterkorven gjord på vår egen porter till de flesta av våra öl. Men en chili med vår egen hot sauce funkar också. Och sillamackan får man inte missa förstås!

Stormgatan 15, Malmö

Andreas Seger
Foto: Andreas Seger
Foto: Andreas Seger

Hantverkspizza och torrhumlad suröl: Benchwarmers

Hantverkspizza och hantverksöl är en oslagbar kombination enligt bryggeriet Benchwarmers. Och helsingborgarna verkar hålla med – i början av juni öppnade bryggeriet sitt andra taproom i Helsingborg.
– Vi serverar våra egna och branschpolares bärs och hantverkspizzor med innovativa toppings, säger Magnus Svensson på Benchwarmers.
Hans egen favoritpizza heter Badaboopi och toppas med guanciale, gremolata, pecorino och parmesan.
– Vår torrhumlade suröl A Very Formal Horse är väldigt god till. Är man en ipa-person väljer man Team Freedom. En humlig gobit bryggd på humlesorterna mosaic och citrahumle.

Helsingörskajen, Helsingörskajen 2, Helsingborg
Oceanhamnen, Vågbrytargränd 2, Helsingborg

Pressbild
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Barbecue och ale: Malmö Brewing Co & Taproom

Lager, ipa, ale och imperal stout. I Malmö Brewings taproom – beläget i ett gammalt 1800-talsbryggeri – går det att botanisera bland många olika ölstilar.
– Totalt har vi 15 egna kranar och dessa roterar ständigt beroende på säsong och vad vi är sugna på att brygga. Vi kan variera vår ölmeny lite mer och oftare än ett bryggeri vars försäljning går via Systembolaget, säger bryggmästare Thomas Fransson.
Menyn består huvudsakligen av barbecue – men även vegetariska rätter.
– Jag äter helst vår brisket och dricker någon mörkare ale till – kanske en red ale eller en porter. 

Bergsgatan 33, Malmö

Pressbild
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Pilsner och italienska pasta: O/O Bar

Ett litet ölkafé som hämtat inspiration från ölkulturen ute i Europa, så beskriver Björn Svensson O/O Bar som öppnade i Göteborg i slutet av förra året. O/O brygger flera olika ölsorter, men bara öl de själva gillar.
– Det vi brygger mest av är pilsners, ipa och barley wines men även mer traditionella brittiska stilar som porter, bitter och golden ale, säger Björn Svensson på O/O.
Den som besöker krogen för första gången rekommenderas att prova en Pivot Pils.
– En enkel pasta är väldigt gott till. Kanske en cacio e pepe till exempel.

Bangatan 22, Göteborg