Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

EU ställer högre miljökrav på företag

Från och med 2024 ska fler bolag hållbarhetsrapportera, kraven skärps på innehållet och det ska redovisas enligt en ny standard. Arkivbild.
Från och med 2024 ska fler bolag hållbarhetsrapportera, kraven skärps på innehållet och det ska redovisas enligt en ny standard. Arkivbild. Foto: Andrii Zastrozhnov/TT

Nya EU-regler ska göra det enklare för både konsumenter och investerare att avgöra hur väl företagen lever upp till sina löften om hållbarhet.

Beslutet välkomnas av modebranschen som länge efterlyst tydligare riktlinjer.

De nya direktiven ska motverka så kallad greenwashing, där företag och organisationer skapar en bild av att de är miljövänliga i sin marknadsföring, samtidigt som insatserna de gör antingen är verkningslösa eller obetydliga i jämförelse med de negativa effekter verksamheten har på miljön.

Från och med 2024 ska fler bolag hållbarhetsrapportera, kraven skärps på innehållet och det ska redovisas enligt en ny standard. Information om påverkan på miljön, mänskliga rättigheter och sociala normer ska redovisas enligt standarden Corporate sustainability reporting directive.