Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Explosioner vid militära flygbaser i Ryssland

En bild tagen från en video från det ryska försvarsdepartementet visar ett Tu-95-bombplan förbereda för att lyfta från Engelsbasen den 24 januari i år. Arkivbild.
En bild tagen från en video från det ryska försvarsdepartementet visar ett Tu-95-bombplan förbereda för att lyfta från Engelsbasen den 24 januari i år. Arkivbild. Foto: Ryska försvarsdepartementet/AP/TT

Flera personer har dödats och skadats i explosioner på två ryska militära flygfält, rapporterar den statliga ryska nyhetsbyrån RIA Novosti. Båda flygfälten ligger långt från den ukrainska gränsen.

I Ryazan, sydost om Moskva, uppges en tankbil ha exploderat med tre döda och sex skadade som följd. På flygfältet är bränsleplan, med uppgift att tanka stridsflyg i luften, stationerade. Ett sådant plan förstördes också i explosionen.

Ytterligare två personer skadades i en explosion på ett flygfält i Saratovregionen i sydvästra Ryssland. Militärbasen Engels där Ryssland antas ha sina strategiska bombplan med kärnkapacitet stationerade, ligger i området Saratov, rapporterar BBC.