Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Extrapris får svenskar att bjuda på privata data

Svenskarna håller generellt sett hårt i sin personliga data. Men ett saftigt rabatterat erbjudande på vara eller tjänst gör fler villiga att dela med sig. Arkivbild.
Svenskarna håller generellt sett hårt i sin personliga data. Men ett saftigt rabatterat erbjudande på vara eller tjänst gör fler villiga att dela med sig. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Rör inte min privata data, om du inte har ett rejält reaerbjudande. Det är en av slutsatserna i en ny undersökning om svenskarnas inställning till digital integritet.

– Samtidigt finns det områden där ingen är bekväm med att den personliga datan lämnas ut, säger Lukas O Berg på analysföretaget Insight Intelligence.

Undersökningen ”Delade meningar” är gjord av Insight Intelligence i samarbete med Svensk Handel, Karlstad universitet, Malmö universitet och UC.

Den kartlägger vad svensken har för inställning till digital integritet. Generellt sett är svenskarna skeptiska till insamlandet och användandet av personlig digital data. Sju av tio ser fenomenet som något negativt. Det är en siffra som legat still de senaste fem åren.