Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

”Fel att prioritera fossila bränslen”

Det är fel väg att gå när regeringen nu kraftigt vill dra ned inbladningen av förnybart i bensin och diesel, skriver artikelförfattaren.
Det är fel väg att gå när regeringen nu kraftigt vill dra ned inbladningen av förnybart i bensin och diesel, skriver artikelförfattaren. Foto: Janerik Henriksson/TT

När regeringen föredrar fossila drivmedel framför förnybara riskeras mycket mer än klimatmålen. Investeringar och jobb hotas och det är inte ens säkert att pumppriset kommer att sänkas nämnvärt, skriver Rickard Nordin (C).

Häromdagen steg dieselpriset över 25 kronor igen. De senaste åren har det pendlat mellan 20 och 28 kronor med precis samma inblandning av förnybara drivmedel. En svag krona och ett oljepris som åker jojo är några av de viktigaste förklaringarna. När regeringen nu kraftigt vill dra ned inbladningen av förnybart i bensin och diesel är det värt att syna argumenten rejält i sömmarna. I valrörelsen lovades ju att priserna på drivmedel skulle sänkas med över 10 kronor – ett löfte som visat sig vara lögn och luftslott.