Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Feministisk porrundervisning i skolan från och med i höst

Inrikes. I den nya läroplanen, som börjar gälla i höst, har sex- och samlevnad bytt nam till "sexualitet, samtycke och relationer". Det rör sig om en "porr- och relationsutbildning" för skolbarn, rapporterar SVT Nyheter. Samtliga lärare i alla ämnen kommer att tvingas lära ut de feministiska budskapen.

Gilla artikeln på Facebook

Förändringen innebär att fokus kommer att hamna på "samtycke" och att bygga stöd för den feministiska samtyckeslagstiftning som infördes för några år sedan.

Enligt Skolverket ska undervisningen från och med i höst också "utveckla elevernas kritiska förhållningssätt till framställningar av relationer och sexualitet i olika medier och sam­manhang, bland annat i pornografi".

– Det har aldrig varit så tydliga skrivningar i läroplanen att man ska få kunskap om exempelvis porr, säger genusvetaren Nina Rung till SVT.

– Om du är 15 år och i din första relation, vad ska du veta om vad som faktiskt är våld? Är det ok att någon kallar dig nedvärderande ord, knuffar dig, drar ditt hår eller tar ett stryptag, säger Nina Rung.

Samtliga lärare kommer nu bli tvungna att lära ut budskapen.

– Oavsett om man har matte eller idrott så ska det in med sexualitet, samtycke och relationer. Det är det som är den nya läroplanen, säger Nina Rung.