Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Flashback censurerade sann nyhet: "Motbevisad"

"Trådstarten motbevisas i flertalet inlägg i tråden exempelvis här" skriver moderatorn "Maviel" och citerar ett ensamt inlägg där en annan användare utan belägg hävdar att Fria Tiders artikel är falsk.

"Det blir därför låset på", skriver yttrandefrihets­moderatorn och låser tråden.

En vänsterextremist är också inne i tråden och varnar för att "okritiskt svälja allt som nazistsajter (Fria Tider, reds. anm.) påstår".

I själva verket är nyheten om barnsexrummen emellertid sann, och har citerats av flera tyska källor utan betalvägg. Även Fox News har rapporterat om de tyska barnsexrummen.

I Hannover har myndigheterna startat en utvärdering av etablerandet av barnsexrum och föreståndaren för dagiset som först annonserade sin satsning på sexrummen har lämnat sitt jobb.

I Nordrhein-Westfalen, däremot, har ansvariga politiker deklarerat att man välkomnar utvecklingen. I den långa artikeln i Welt framgår bakgrunden, men också på andra artiklar utan betalvägg.

Den tyske journalisten Boris Reitschuster nämner barnsexrummen som ett exempel på vissa aspekter av tysk kultur som han har svårt att berätta om för sina utländska vänner, eftersom de helt enkelt inte tror att det är sant.

"I synnerhet är fixeringen vid sexuella teman, och återigen de som tidigare kallades perversion, slående. Om det tyska samhället hade en prydd inställning under 1950-talet, så är det idag mer än motsatsen. Inte bara överdrivet sexualiserat, utan rent av påträngande i sexualiseringen av områden i livet som egentligen borde hållas fria från sexualitet. Som dagis", skriver Reitschuster på sin blogg, som för övrigt inte heller har någon betalvägg.