Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

"Hej Hassan!" – C:s kampanj hånas friskt

"Hej Hassan!" utbrister de centerpartistiska EU-parlamentarikerna Emma Wiesner och Abir Al-Sahlani i kampanjfilmen som lagts upp på sociala medier.

Videon är ett svar på Sverigedemokraternas borttagna inlägg med budskapet "Hejdå Hassan" som publicerades på X efter att 26 irakier utvisats från Sverige.

Emma Wiesner och Abir Al-Sahlani lyfter fram att det finns över 10.000 personer som heter Hassan i Sverige. Dessa påstås bland annat vara ingenjörer, företagare, advokater samt "hämta och lämna på förskola" och "gå på alla föräldramöten".

– Ni är Sverige, proklamerar Abir Al-Sahlani i klippet.

Hej Hassan! Hejdå rasism. pic.twitter.com/L7wsLWAdZi

— Emma Wiesner (@emmawiesner) September 27, 2023

Emma Wiesner fick ta över mandatet i EU-parlamentet efter pedofilskandalernas Fredrick Federley. Hennes inlägg med videon på X möts av hånfulla svar.

"Hassan som är arbetslös? Hassan som säljer droger? Hassan som gruppvåldtar unga tjejer? Hassan som förnedringsrånar unga pojkar? Vad har ni att säga till dem?" skriver en användare.

En annan kommenterar:

"Hej Hassan! som slänger ut sin fru från balkongen o tvingar sin dotter ha slöja."

Det framhålls också statistik som visar att 21,4 procent av alla som heter Hassan i Sverige förekommer i brottmål.

21.4% av alla Hassans förekommer i brottmål. Bjuder på denna infographic för fler intressanta faktan!pic.twitter.com/lSkyykfx9E https://t.co/umQsjM80Gl

— MEMIS (@MemIngenjoeren) September 27, 2023