Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Högerextrem infiltrerar kurs – ”ingen slump”

Tobias Hübinette, ansvarig för kursen ”Interkultur, ras och vithet i Sverige” på Karlstads universitet.
Tobias Hübinette, ansvarig för kursen ”Interkultur, ras och vithet i Sverige” på Karlstads universitet. Foto: Staffan Löwstedt, Fredrik Persson/TT

På Karlstads universitet har föreläsningar ställts in sedan en kurs har infiltrerats av en högerextrem nätaktivist. Bakgrunden är konspirationsteori, säger Christer Mattsson, expert på högerextremism vid Segerstedtinstitutet.

Karlstads universitet har ställt in föreläsningarna på kursen ”Interkultur, ras och vithet i Sverige”. Den kursansvarige Tobias Hübinette är sjukskriven. Detta efter att en högerextrem nätaktivist skrivit in sig på kursen och uttryckt sig nedsättande om både kursdeltagare och lärare i sociala medier, rapporterar DN.

Tidigare i år infiltrerades även en folkhögskolekurs av samma person. I båda fallen har nätaktivisten Christian Peterson, som uppgett sig vilja granska kurserna, använt sig av sina upplevelser på kurserna till att skapa ”content”. Han släppte nyligen en podd där första avsnittet handlar om Tobias Hübinette. Christian Peterson, som har en bakgrund i NMR, gör också inslag för högerextrema Exakt 24.