Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hyllad brottspsykolog: Sverige kan vända trend

Karyn McCluskey ger råd till Sverige.
Karyn McCluskey ger råd till Sverige. Foto: Sean Smith/Guardian

Hur ska Sverige få ner antalet gängrelaterade mord? Skotska Glasgow har fått ner antalet skjutningar rejält – och experter från hela världen söker sig till staden. Hyllade brottspsykologen Karyn McCluskey kommer nu med råd till Sverige.

ITV/REX
Foto: ITV/REX

LONDON – Vi var i samma situation som ni i Sverige. Folk krävde att vi skulle hitta ett sätt att stoppa våldet, säger brottspsykologen Karyn McCluskey.

Hon pratar med SvD över Zoom från hemmet i Glasgow och har en imponerande resumé. Hon har arbetat som polis i över 22 år och driver nu organisationen Community Justice Scotland, som arbetar med unga som fastnat i rättsystemet. Hon sitter i styrelsen för den skotska fotbollsligan med uppdrag att tackla våldet bland fansen – vilket fått tidningen The Herald att beskriva henne som ”imponerande”. Men det var arbetet som brottspsykolog på polisen i Skottland, där hon var med om att grunda succéprogrammet som hjälpte Glasgow att tackla gängvåldet, som gjort att medier och myndigheter världen över har vänt sig till henne för att få råd och hjälp.