Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

”I en partiledarprocess är inga frågor personliga”

Centerpartiets nya partiledarkandidater Muharrem Demirok, Elisabeth Thand Ringqvist och Daniel Bäckström vid en utfrågning i Stenungsund den 12 november.
Centerpartiets nya partiledarkandidater Muharrem Demirok, Elisabeth Thand Ringqvist och Daniel Bäckström vid en utfrågning i Stenungsund den 12 november. Foto: Adam Ihse/TT

Centerstudenter: Det är självklart att en ny partiordförande inte bara står bakom utan också går före när det gäller att fortsätta stärka och kämpa för hbtqi-personers rättigheter.

Åtta dagar efter valet meddelade Annie Lööf att hon ska sluta som partiledare för Centerpartiet och med det startade processen för att få fram en ny centerledare. Trots att tre kandidater nu presenterats och är en bra bit in i den kampanjturné som omgärdar processen, har fokus nästan helt uteslutande riktas mot en händelse nyligen. Frågan, som aktualiserades för en vecka sedan (21/11) i samband med en kandidatutfrågning i Piteå, gällde huruvida kandidaterna skulle kunna viga samkönade par samt om de kommer att gå längst fram i Centerpartiets led i Prideparaden. Där kunde en av kandidaterna, Daniel Bäckström, inte lämna ett tydligt svar.