Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jomshofs attack mot S-toppen: Ni har medvetet skapat situationen

Ardalan Shekarabi (S), vice ordförande för justitieutskottet, vädjade i debatten om försoning och samarbete över partigränserna för att lösa frågan med gängvåldet.

– Låt svensk vänster lyssna på svensk höger, och svensk höger på svensk vänster. Och släppa all den här prestige som fört in oss i det här, splittring kommer aldrig leda till ett bättre läge, sade han i Aktuellt.

Richard Jomshof (SD), ordförande för justitieutskottet, var dock inte intresserad av att diskutera frågan på detta vis. Istället kallade han gängvåldet för ett "importerat problem" och gick till hård attack mot motståndarna.

– Detta är en följd av en medveten politik som tidigare regeringar fört, inte minst Socialdemokraterna som satt i åtta år. Man har tvingat på det svenska folket ett mångkulturellt samhälle, massinvandring och så vidare. Det har skapat den här förorterna med segregation, splittring, utanförskap och eskalerande våld, sade Jomshof.

SD-toppen fortsatte:

– Några av oss har försökt varna för den här utvecklingen i så många år. Man har inte lyssnat på oss, man har hånat, smutskastat och förnekat. Och nu har vi resultatet.

Richard Jomshof talar klarspråk om gängvåldet pic.twitter.com/W6JXQvkAFO

— Sverigedemokraterna (@sdriks) September 26, 2023