Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kris i Yrkesakademin – många jobb kan ryka

Det är brist på yrkesförare i Sverige, men en stor utbildare kan nu tvingas dra ner på grund av ekonomiska problem. Arkivbild.
Det är brist på yrkesförare i Sverige, men en stor utbildare kan nu tvingas dra ner på grund av ekonomiska problem. Arkivbild. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Krisen för Yrkesakademin, ett av landets större företag inom yrkesutbildning för vuxna, rullar vidare. Nu kan en femtedel av jobben där, 200, vara i fara.

Och elever kan tvingas sluta sina utbildningar till sådant som lastbilsförare, fordonstekniker och bagare, rapporterar fackförbundet Unionens medlemstidning Kollega.

Nära hälften av avtalen om utbildning som företaget har med Arbetsförmedlingen sägs upp med kort varsel. Det framgår, enligt tidningen, av handlingar i den rekonstruktionsplan som företaget arbetar efter.

Att företaget har ekonomiska bekymmer har varit känt sedan i vintras. I början av september ansökte ägaren YA Holding om företagsrekonstruktion. Det beviljades och rekonstruktionen ska fortsätta framåt jul. Yrkesakademien har stora miljonskatteskulder och skulder till leverantörer.