Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lokaltidningen: Vi har inte mörkat

Fria Tider rapporterade på måndagen om en video som visar hur en pojke i nedre tonåren utsätts för ett hänsynslöst övergrepp av ett så kallat ungdomsgäng.

På filmen, som är från den 17 september, syns hur pojken förnedras och angrips med kraftiga sparkar i huvudet medan han ligger ned.

I artikeln nämnde Fria Tider den hårda kritiken från allmänheten i Västervik mot både polisen och mot lokalmedia, som knappt uppmärksammat händelsen.

Pojke brutalt misshandlad av gäng – polis och media anklagas för att mörka:

"Avrättningsförsök" i Västervik filmades av gärningsmännen.

Rubriceras endast som rån – och gärningsmännen har inte frihetsberövats. https://t.co/EZVDf2yJ9g

— Fria Tider (@friatider) September 25, 2023

Dagens Västervik har idag publicerat en artikel om händelsen med anledning av publiceringen i "högerextrema Fria Tider". Bonniertidningens ansvarige utgivare Jakob Karlsson uttalar sig om kritiken. Han hävdar att tidningen saknade kännedom om videon.

– Vi har inte haft kännedom om att händelsen spelades in och vi har inte fått in några uppgifter till oss med fördjupad information om händelsen. I det fallet sitter vi i händerna på den information vi får från polisen. Överlag försöker vi, utifrån våra resurser, alltid ge så detaljerad information som pressetiska regelverket inrymmer. När vi fick kännedom om filmen så gick vi vidare med en fördjupad artikel så fort vi kunde, säger Jakob Karlsson.

I artikeln försvarar sig också åklagaren Nina Erlandsson mot kritiken att hon inte frihetsberövat någon av de fem misstänkta. Hon uppger att de är så pass unga att det inte vore "rimligt".

– Klart jag kan ha förståelse för att det rör upp känslor när man ser videon. Men det är väldigt unga personer det rör sig om och då krävs det väldigt mycket för att hålla dem frihetsberövade.