Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lööf rasar över SD:s tunnelbanekampanj: ”Rasistiskt”

SD:s rättspolitiske talesperson Tobias Andersson kommenterar partiets valkampanj i tunnelbanan med att det är ”återvandringståget” och att nästa stopp är Afghanistans huvudstad Kabul. Annie Lööf rasar över utspelet med orden ”så ovärdigt och rasistiskt”.

Våren 2018 meddelade Annie Lööf att man avsåg rösta ja till den så kallade gymnasielagen vilken innebar att omkring 9 000 afghanska män utan asylskäl fick stanna i Sverige. Partiets ja möjliggjorde att lagen klubbades igenom i riksdagen.

LÄS ÄVEN: C säger ja till ny humanitär skyddsgrund – ’ensamkommande’ utan asylskäl ska få stanna

I valrörelsen 2022 har ämnet återigen hamnat i hetluften. Riksdagsledamot Tobias Andersson (SD) skriver på Twitter att det är SD:s återvandringståg med en enkelbiljett till Kabul. Annie Lööf (C) svarar nu med att hon har ”svårt att förstå hur anständiga borgerliga, liberala kollegor vill gå till val tillsammans med detta parti och ge dem inflytande”.

Detta är så ovärdigt och rasistiskt. Jag har så svårt att förstå hur anständiga borgerliga, liberala kollegor vill gå till val tillsammans med detta parti och ge dem inflytande.

När vi kan samarbeta ihop och över blockgränsen för att inte ge främlingsfientlighet inflytande. pic.twitter.com/v3ztMsdHeB

— Annie Lööf (@annieloof) August 16, 2022

Det här partiet vill M, KD och L regeringssamverka med.

Det är som Fredrik Reinfeldt en gång uttryckte det: ”SD förde in hatet i svensk politik.” pic.twitter.com/rvmqxaFNXM

— Morgan Johansson (@johanssonmorgan) August 16, 2022

LÄS ÄVEN: Annie Lööf: Ändra grundlagen för att stoppa SD