Sweden

Luleå sänkte Växjö – Skellefteå har matchboll

Luleå jublade efter Jonas Berglunds avgörande 1–0-mål som tvingade fram en sjätte SM-kvartsfinal mot Växjö Foto: Mikael Fritzon/TT

Växjö hade matchboll i SM-kvartsfinalserien – men förlorade.

Luleå vann på bortais med 1–0 och har reducerat matchserien till 2–3.

Jonas Berglund och Joel Lassinantti blev stora matchhjältar.

Växjö var en seger från att spela SM-semifinal i ishockey. Inför fredagens femte kvartsfinal mot Luleå ledde man matchserien med 3–1 – men nu står det 3–2 och match igen väntar på söndag, då i Luleå.

Avgörande kom i den tredje perioden genom Jonas Berglund. Luleåspelaren tvekade inte och drog i väg pucken från nära håll till 1–0. Målet kom efter en bättre period av bortalaget där man skapade flera målchanser.