Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Människonjure skapad inne i gris

Ett team av kinesiska forskare har lyckats skapa ny vävnad av ett mänskligt organ inne ett annat djur – i grisar. Grisen på bilden är dock inte den aktuella grisen.
Ett team av kinesiska forskare har lyckats skapa ny vävnad av ett mänskligt organ inne ett annat djur – i grisar. Grisen på bilden är dock inte den aktuella grisen. Foto: Tore Meek/NTB

Mänskliga organ som fått växa inne i grisembryon kan bli lösningen på den akuta organbristen för sjuka människor, hoppas ett spansk-kinesiskt forskarlag. Laget har lyckats odla människonjurar inne i surrogatsuggor.

BRYSSEL En spansk läkare och ett team av kinesiska forskare har lyckats skapa ny vävnad av ett mänskligt organ inne ett annat djur – i grisar. Experimentet publicerades i den vetenskapliga tidskriften Cell Stem Cell på torsdagen.

– Råttorgan har producerats i möss, och musorgan har producerats i råttor. Men tidigare försök att odla mänskliga organ i grisar har inte lyckats, sade chefsforskaren Liangxue Lai, från det biomedicinska institutet vid Wuyi-universitetet i staden Guangzhou i Kina, där experimentet utförts, om resultatet.