Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mediebluff att "klimatet" lett till fler bränder

Den danske forskaren Björn Lomborg, som är bosatt i Skåne, tar upp saken i en artikel i Wall Street Journal.

År 2022 brann det minst i världen under den tid vi har haft satellitövervakning, och siffran är tydligt nedåtgående.

I början av 2000-talet brann det årligen på cirka 3 procent av jordens mark, men förra året hade den andelen gått ned till 2,2 procent.

Mediejättar som New York Times har lagt stora resurser på att skildra hur "jorden brinner" på grund av det så kallade klimatet. Men Björn Lomborg konstaterar att inte ens FN:s klimatpanel gör gällande att bränderna skulle vara knutna till klimatförändringar.

I sommar har skogsbränderna i Kanada fått mycket stor medieuppmärksamhet. Men på andra kontinenter – särskilt Afrika och Europa – har det istället brunnit ovanligt lite, skriver Lomborg med hänvisning till tillgänglig statistik. Det brända området på jorden hittills i år ligger ungefär på genomsnittet under perioden 2012–2022.

"Opinionsmätningar visar gång på gång att de flesta väljare är ovilliga att stödja den mycket kostsamma klimatpolitik som aktivister och miljöpartister har föreslagit. Överhettade rubriker om klimat-Armageddon är ett försök att skrämma oss till att ändå gå med på att stödja detta, till priset av en vettig diskussion och debatt", avslutar Björn Lomborg.

Fria Tider rapporterade tidigare i år om Björn Lomborgs kritik mot påståendena om att "klimatet" skulle leda till ökade dödsfall i världen. Även i detta fall är sanningen den rakt motsatta.

Trots domedagsprofetiorna – de klimatrelaterade dödsfallen är på den lägsta nivån någonsin.

Minskning med 99,4 procent på 100 år.

Forskaren Björn Lomborg: "Varför rapporterar inte media om det här?"https://t.co/j6u9hCo9nx

— Fria Tider (@friatider) January 4, 2023