Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mercedes lyxkryssare – så vass är den

Tack vare fyrhjulsstyrning är bilen otroligt snabbstyrd och vändradien kort. Även bakhjulen kan svänga med upp till 4,5 grader.
Tack vare fyrhjulsstyrning är bilen otroligt snabbstyrd och vändradien kort. Även bakhjulen kan svänga med upp till 4,5 grader. Foto: Julia Brzezinska

Mercedes nya lyxkryssare bjuder på klassisk komfort. Men även AI-styrd bekvämlighet vi inte visste att vi behövde – bland annat videomötesfunktioner, selfiekameror och finesser som motverkar åksjuka. Räckvidden för laddhybriderna ligger nu på över tio mil på el.

Just när man trodde att Mercedes inte kunde hitta på fler användningsområden för sitt stjärnemblem, dyker det upp i baklyktorna som med åren har blivit E-klassens signum. Den utgående generationen använde glitter, i modellen före var LED-trådarna ordnade som i en amerikansk smörgåsgrill – i den här varianten har två tredimensionella stjärnor tagit plats i vardera baklampa. Stjärnorna ska numera fungera som en gradering, antalet signalerar var i modellhierarkin bilen befinner sig. Toppmodeller som S-klass – tillverkarens största bilmodell – och AMG GT ska ha tre stjärnor i bakljusen, mellansegmentet C och E-klass två, och instegsversioner som A- och B-klass får en.

Komfort är E-klassens paradgren och på den punkten har man tagit ett steg i rätt riktning med den nya generationen. Bilen har vuxit minimalt på längden och håller sig ännu på rätt sida om femmeterstrecket - till skillnad från den nya BMW 5-serien som lanseras i höst. Man har skapat lite mer utrymme invändigt genom att man stretchat axelavståndet och lagt krutet på baksätet, där det nu finns mer plats än tidigare.