Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Morgan Johansson: ”Säpo ska kartlägga extremister på Twitter”

På måndagen höll justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) en pressträff för att presentera regeringens åtgärder mot våldsbejakande extremism. Johansson är besvärad över det fria ordet på sociala medier och har nu sett till att Säkerhetspolisen (Säpo) ska få kartlägga individer.
– Twitter är en kloak för högerextremism, menar han.

Enligt Johansson har antalet dåd från högerradikala individer ökat på senare år. På pressträffen räknade justitieministern upp dåd som han kopplar till så kallad högerextremism.

LÄS ÄVEN: Regeringens nya förslag: Förbjud ”rasistiska” tidningar

Johansson framförde att det krävs nya åtgärder på nätet däribland Twitter – en plattform där han menar att rekrytering sker. Men vem som kan komma att klassas som en ”extremist” framgår inte.

– En del sociala medier är plattformar för radikalisering. Twitter till exempel är en kloak ibland – för högerextremism, rättshaverism och radikalisering, sa Johansson.

Säpo har framfört önskemål att få kartlägga extremisters aktiviteter i sociala medier vilket regeringen nu har beviljat.

Får inte ha skjutvapen eller bli poliser

Vidare vill regeringen skärpa vapenlagstiftningen för att kunna beslagta extremisters lagliga vapen och stoppa dessa individer från att vara med i skytteföreningar.

– De här personerna ska inte ha jaktvapen eller sportskyttevapen, inte göra lumpen eller kunna bli poliser, säger Johansson.

LÄS ÄVEN: Morgan Johanssons ex-sambo kandiderar för SD – ”Hon är varmt välkommen”