Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

MUF får behålla statliga bidrag trots korruption

Publicerad 6 september 2023 kl 16.19

Inrikes. Korruptionen inom Moderata ungdomsförbundet (MUF) kommer inte att få några som helst konsekvenser, uppger Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som nu har beslutat att betala ut 2,7 miljoner kronor trots röstköp och valfusk inom organisationen.

I mars avslöjade TV4 att MUF-ordföranden Douglas Thor hade försökt att genomföra en röstkupp i Jämtland när en ny lokal ordförande skulle väljas.

Trots att den korrupte Thor erbjöd sig att betala för nya medlemmar som skulle rösta för hans kandidat misslyckades försöket.

Douglas Thor slapp av någon anledning åtal för gärningen, men den ledde till att MUCF inledde en utredning av ungdomsförbundet, där det fastslogs att MUF inte levde upp till demokratikraven. Trots detta beslutar myndigheten att utbetala bidragen.

Myndigheten grundar sitt beslut på en utredning gjord av en objektiv och utomstående part, nämligen Moderaterna, som granskat och godkänt den handlingsplan med organisatoriska förbättringar som MUF presenterade under utredningen.

– Jag tar naturligtvis med mig flera lärdomar från detta och beklagar att mina handlingar har skapat negativ uppmärksamhet för ungdomsförbundet, säger Douglas Thor i en kommentar.