Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Musikstiftelsen: Unga erbjuds falska lyssningar

”Vi kan bekräfta uppgifterna vad gäller sannolik pengatvätt via Spotify”, skriver stiftelsen i ett inlägg på Instagram.
”Vi kan bekräfta uppgifterna vad gäller sannolik pengatvätt via Spotify”, skriver stiftelsen i ett inlägg på Instagram. Foto: Fernando Gutierrez-Juarez/DPA

Svenska Dagbladets avslöjande om hur gängkriminella tvättat pengar på Spotify fortsätter väcka reaktioner. En stiftelse som arbetar med unga musikskapare i förorten kommenterar nu granskningen i ett inlägg på Instagram: ”Vi kan bekräfta uppgifterna vad gäller sannolik pengatvätt via Spotify”.

Under fredagen gick musikstiftelsen ”Din Musikbusiness” ut på sociala medier och kommenterade SvD:s granskning om hur Spotify använts för penningtvätt av kriminella nätverk. I inlägget som är delat av styrelsen, framgår att de i flera år har stött på problemet under samtal med sin egen målgrupp. Unga artister ska ha berättat att de har blivit erbjudna att få fejkade lyssningar.

”Branschen har uttryckt sin oro, en del har svårt att tro på saken, och Spotify har sagt att de inte känner igen just det här problemet”, skriver stiftelsen i ett inlägg på Instagram.