Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Muslimpartiet Nyans sprider hat mot judar

I en granskning av partiet Nyans politiker hittar man både judehat och hyllningar av självmordsbombare. Partiledare Mikail Yüksel svarar med att kasta ut flera medlemmar.

Det är Sydsvenskan som granskat Nyans 25 stycken kandidater i Skåne och hittat att man sprider bland annat konspirationsteorier och hat mot judar och shiamuslimer.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här är muslimpartiet Nyans valfilm – ’Rösta rätt’

En av de Nyans-politiker som nu tvingas bort har spridit ett inlägg med texten: ”Må du spendera 100 år med att kämpa jihad och krossa judarnas huvuden”.

En annan kandidat har spridit propaganda där en terroriststämplad organisation hyllar självmordsbombare. En tredje kandidat har kallat shia-muslimer för ”grisar”.

Kastas ut

Två av de Nyans-politiker som granskats får vara kvar som kandidater trots att de sprider konspirationsteorier om covid, terrorattentaten den 11 september 2001 och att judarna styr Egypten samt terrorgruppen Islamiska staten.

LÄS ÄVEN: Muslimpartiet Nyans: ”Vi är för yttrandefrihet, med begränsningar”

”Jag sänder mina djupaste ursäkter till de judiska och shiitiska minoriteterna och beklagar det som inträffat. Vi i partiet Nyans kommer aldrig tolerera hat mot någon minoritetsgrupp”, skriver partiledaren Mikail Yüksel i ett uttalande på Facebook.