Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nigerjunta varnar Frankrike: Lägg er inte i

Talespersonen för militärjuntan i Niger, generalmajoren Amadou Abdramane, anklagar Frankrike och de västafrikanska ländernas organ Ecowas för att planera en "militär intervention" i Niger. Bilden tagen när Abdramane proklamerade militärkuppen i juli.
Talespersonen för militärjuntan i Niger, generalmajoren Amadou Abdramane, anklagar Frankrike och de västafrikanska ländernas organ Ecowas för att planera en "militär intervention" i Niger. Bilden tagen när Abdramane proklamerade militärkuppen i juli. Foto: ORTN via AP/TT

Militärjuntan i Niger anklagar Frankrike och de västafrikanska staternas samarbetsorgan Ecowas för att planera för en ”militär intervention” i Niger.

Det sker, enligt juntans talesperson Amadou Abdramane, genom att Frankrike placerar ut trupper i flera länder i Västafrika med sikte på att kunna gripa in i Niger. Anklagelserna kom i ett tv-sänt uttalande.

Militärjuntan tog över makten i Niger i slutet av juli. Landets tidigare kolonialmakt Frankrike stödjer den avsatte presidenten Mohamed Bazoum. Redan det är att jämställa med ett fientligt ingripande, har juntan tidigare förklarat.