Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Olycka bakom smällen i Norrköping

I söndags morse den 3 september inträffade en explosion med en efterföljande brand i ett bostadshus i Norrköping. Tre personer anhölls som delaktiga i händelsen.

Efter kriminalteknisk undersökning bedömer nu åklagaren att ingenting tyder på att någon person avsiktligt orsakat explosionen.

Ingen person är längre misstänkt för inblandning i explosionen, däremot är en person begärd häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

Polisen har förhört boende i huset och genomfört en omfattande kriminalteknisk undersökning med stöd av specialistkompetens vid polisens bombskyddsgrupp.

– Jag har tagit del av kriminalteknikernas preliminära bedömning och drar slutsatsen att det inte finns några fynd eller iakttagelser som visar att någon person avsiktligt orsakat explosionen. Ingenting tyder på att någon person hanterat sprängmedel, vapen eller ammunition och inte heller någon form av brandfarliga eller explosiva föremål i hyreshuset. Vi tror inte heller att någon har hanterat eld eller sprängämnen på ett ovarsamt sätt, säger chefsåklagare Torsten Angervåg som leder förundersökningen, i ett uttalande.

Enligt honom tyder allt på att explosionen och branden kan ha en naturlig förklaring och bero på en rad olyckliga omständigheter.

– Det kommer dock att ta lång tid innan den kriminaltekniska och brandtekniska utredningen är slutförd. Innan dess så kan vi inte med säkerhet säga vad som utlöste och orsakade denna mycket allvarliga händelse, säger Torsten Angervåg.

Flera medier rapporterar att en elsparkcykel ska ha fattat eld och orsakat den explosiva branden.