Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pojke brutalt misshandlad av gäng – polis och media anklagas för att mörka

Den 17 september vid 17-tiden blev pojke i nedre tonåren misshandlad och rånad av ett så kallat ungdomsgäng i Västervik.

– Ärendet rubriceras för närvarande som rån eftersom tillhörigheter till pojken tillgreps i samband med misshandeln, säger polisens presstalesman Robert Loeffel till Fria Tider.

Polisen är i övrigt mycket förtegen om händelsen.

Fria Tider har pratat med flera uppgiftslämnare som uttrycker stor frustration över det inträffade. Man är starkt kritisk till att brottet endast rubriceras som rån och anklagar dessutom media och polisen för att lägga locket på.

En video som uppges visa händelsen ska ha laddats upp på sociala medier av gärningsmännen. Den ska ha cirkulerat på Snapchat ett tag innan den togs ner.

Fria Tider har tagit del av klippet. I videon ser man hur ledaren för gänget attackerar det ensamma pojken med slag i ansiktet. Detta efter att en i gänget ropat "yallah". Offret lyckas dock göra motstånd.

Sparkas på "avrättande sätt"
– Då angrips han bakifrån av flera fega svin med struptag och slag i ansiktet och hamnar i underläge mot den drivande gängledaren, som sedan på ett avrättande sätt sparkar det försvarslösa offret i huvudet så man hör smällen tydligt. Därefter får han fler sparkar i huvudet och blir i försvarslöst tillstånd rånad på kläder väst och bälte, sammanfattar en av uppgiftslämnarna som Fria Tider haft kontakt med.

På videon hörs en person i gänget säga "pussa hans fötter", och efter det måttas en ny kraftig spark mot pojkens huvud. Gärningsmännen diskuterar också vilka märkeskläder de ska stjäla av offret.

– Och detta räknas som rån. I idyllen Västervik, fortsätter uppgiftslämnaren.

Videon ska av allmänheten ha skickats in till polisen, som dock inte vill kommentera detta.

Samtliga identifierade – men på fri fot
Det hävdas vidare att offret skulle ha försvarat sin flickvän som inför misshandeln skulle ha blivit utsatt för sexbrott. Men polisen bekräftar inte heller de uppgifterna.

– Vad som eventuellt föregått rånet är inget jag kan kommentera för närvarande, säger Robert Loeffel.

Han uppger dock att polisen "har uppgifter på samtliga inblandade" – men att ingen har blivit frihetsberövad.

En person som Fria Tider varit i kontakt med beskriver det som att "polisen har lagt på locket".

"Något är ruttet"
Även medierna kritiseras av lokalbor. Endast en notis om händelsen har publicerats i lokaltidningen Dagens Västervik, där det i korthet beskrivs hur "en kille i nedre tonåren ska ha utsatts för ett personrån".

Kommentarerna till artikeln är ilskna.

"Är dessa gängkriminella fortfarande på fri fot? I sånt fall ska ingen röra sig ensam på stan och speciellt akta sig för området i och runt Stadsparken och Corner. Håll era barn inne, skydda dem mot brutalt våd och sexuellt ofredande. Kräv även som förälder säkerhet på skolorna, för det finns inte just nu", skriver en kommentator.

"Om inte detta är minst grovt rån är det något som är ruttet i svenska domstolar och rättsväsen", lyder en annan kommentar.