Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pressad S-oligark attackerar "rykten" om att han är på obestånd

Det är Ilija Batljan själv som publicerar ryktena där Nordea uppges ha tagit kontakt med en rad andra fastighetsägare för att efterhöra om det finns något intresse av att ta över fastighetsbolaget SBB, som Batljan alltså äger idag.

Nordea påstås dock vara oroliga för att en utmätning av SBB skulle leda till så stora skadeverkningar på den svenska låne- och fastighetsmarknaden att man för närvarande inte "vågar" skicka Kronofogden efter den S-märkte oligarken.

Batljan skriver själv på Twitter, utan att i sak förneka eller bekräfta uppgifterna, att de sprids av personer som blankat aktier i SBB.

"Blankarna gör sitt yttersta att försöka rädda sig själv genom att till journalister sprida rykten om min privata ekonomi. Jag har mat för dagen och tak över huvudet vilket jag inte hade under kriget, så det går bra nu", skriver han på Twitter och fortsätter:

"Observera det handlar om min privata ekonomin, men inget är heligt i detta krig med syfte att tjäna pengar på bekostnad av SBB:s 300000 aktieägare".

SBB:s aktie har fallit med över 30 procent sedan i somras, men marknaden tror att det finns ytterligare nedgångar att vänta. Blankningen fortsätter nämligen att öka i SBB-aktien och ligger nu på de högsta nivåerna sedan början av sommaren, enligt statistik från Holdings som Affärsvärlden publicerar.