Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rättegång om gymmord inledd – 17-åring nekar

En man i 55-årsåldern sköts den 28 mars i fjol ihjäl på ett gym i centrala Stockholm. På torsdagen inleddes rättegången mot fyra personer misstänkta för inblandning i mordet. Arkivbild.
En man i 55-årsåldern sköts den 28 mars i fjol ihjäl på ett gym i centrala Stockholm. På torsdagen inleddes rättegången mot fyra personer misstänkta för inblandning i mordet. Arkivbild. Foto: Paul Wennerholm/TT

Ett misslyckat mordförsök på en ledargestalt i ett rivaliserande gäng. Så beskriver åklagaren händelsen där en man i 55-årsåldern sköts ihjäl på ett gym i centrala Stockholm i fjol.

På torsdagen inleddes rättegången mot 17-åringen som misstänks för mordet.

Pojken, då 16 år gammal, misstänks den 28 mars 2022 ha gått in på gymmet i jakt på en gängkopplad man i 40-årsåldern, men i stället skjutit ihjäl en man i 55-årsåldern som försökte gå emellan.

I grå tröja och glasögon leddes 17-åringen in i salen på Stockholms tingsrätt. Han står åtalad för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. Han åtalas även för allmänfarlig ödeläggelse misstänkt för att ha kastat in en handgranat på en restaurang strax före dödsskjutningen.