Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Regeringen lovar ny lag för att kunna stänga av Christian Peterson från högskolan

Tobias Hübinette har meddelat att han vägrar att bli granskad i sin skattefinansierade yrkesroll och därför har han nu sjukskrivit sig och sitter och bloggar och medverkar i media istället för att arbeta.

Detta efter att Hübinette ansökt om kontaktförbud gentemot Christian Peterson i syfte att slippa granskning. Något som dock avslogs av myndigheterna.

Sedan dess har DN ryckt ut och publicerat flera artiklar om "problemet" med att Christian Peterson har sökt till en kurs i syfte att granska den i egenskap av journalist inom alternativ media.

Karlstads universitet har vägrat att stänga av Christian Peterson, eftersom han helt enkelt inte har brutit mot några regler. Det krävs nämligen sakliga skäl för avstängning idag – något som regeringen nu vill ändra på.

– Vi är väldigt bekymrade och vill uppdatera den här lagstiftningen så att den utgår från verkligheten, säger utbildningsminister Mats Persson till DN och fortsätter:

– Jag ifrågasätter inte universitetets bedömning av juridiska läget. Problemet är inte deras agerande. Problemet är att lagstiftningen är omodern och förlegad.

Istället för dagens krav på att studenten ska ha gjort sig skyldig till regelbrott, fusk, plagiat, brottslighet eller ordningsstörningar ska universiteten med den "moderniserade" lagstiftningen kunna stänga av studenter om universitet­ledningen tycker att det är "olämpligt" att studenten studera vidare, enligt Persson.

I motsats till skärpningarna av invandringspolitiken, som regeringen tänker utreda till 2026, säger Mats Persson att den här nya lagstiftningen ska vara på plats "så snart som möjligt" och att utredningen redan är klar.

Själv hävdar Christian Peterson att det är Tobias Hübinette som beter sig orimligt mot honom, och att han själv bara vill gå en kurs på högskolan. Problemen ska ha börjat så fort han blev antagen till kursen.

"Istället för att välkomna mitt deltagande, blev hans respons aktivistisk och oakademisk. Polisanmälan för ofredande och en ansökan om kontaktförbud skickades raskt mot mig. Men dessa anmälningar lades ned lika snabbt som de hade kommit och jag behövde aldrig ens besvara lögnerna", konstaterar Peterson i en text på sin hemsida.

"Igår hakade TV4 Nyheterna på drevet och spred lögnerna helt okritiskt... Kursen ställdes in efter första föreläsningen och nu framställs jag som en hemsk person som har 'tvingat' Tobias Hübinette att sjukskriva sig. I själva verket rör det sig om en ljusskygg vänsterextremist som vill verka i det fördolda och undkomma granskning..." skriver han vidare.

Han avfärdar också att en person som Tobias Hübinette skulle ha kunnat känna sig "indirekt hotad" av att han går kursen, vilket utbildningsminister Mats Persson har beskrivit det som.

I synnerhet då Hübinette är väl bekant med vad ett riktigt hot är, då han tidigare dömts för just olaga hot i samband med att han misstänktes för ett bestialiskt mord med vänsterextrema förtecken.

"Ni vet alla att jag är misstänkt för ett mord på en 16-årig nazist för över tio år sedan; han fick ansiktet söndermosat, kroppen sönderslagen och handen avhuggen...", skrev Hübinette och satte därefter eld på den hotade personens balkong.

Straffet blev två månaders fängelse. En av nämndemännen var skiljaktig och ville döma Hübinette för mordbrand, ett brott som i grova fall kan ge livstids fängelse. Hela historien finns att läsa i en längre granskning av Hübinette som Fria Tider publicerade 2014.