logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Rockklubben Plan B expanderar – med två nya scener och brädspelsbar

Plan B på Norra Grängesbergsgatan har på kort tid gått från nedläggningshotad medlemsklubb till expanderande laglig rockklubb. Nu utökas lokalen med två nya scener och en brädspelsbar. Planen: att utmana Köpenhamns musikscen med sina bokningar.

Slaktkyrkans Ulf Johansson i mitten, tillsammans med Plan B-grundarna Carlo Emme och Viktor Höber. ”Det känns fantastiskt. Vi har gått från att nästan lägga ner till att ha tre scener och en enorm uteservering”, säger Carlo Emme om expansionsplanerna.Bild: Moa Dahlin

Länge levde medlemsklubben Plan B under nedläggningshot i och med att de saknade tillstånd för sin verksamhet. Men i våras tog Stockholmsklubben Slaktkyrkan över hyreskontraktet. Slaktkyrkans Ulf Johansson startade ett nytt bolag för att driva Plan B vidare och anställde Plan B:s Carlo Emme som musikbokare och konstnärlig ledare. Numera drivs Plan B som en laglig rockklubb med alkoholtillstånd.

Redan i våras, när affären med Slaktkyrkan tillkännagavs, kunde Dygnet Runt berätta om rockklubbens expansionsplaner. Vägg i vägg med Plan B:s nuvarande lokal ligger nämligen en betydligt större lokal som de hoppats på att få ta över. Nu kan de planerna bli verklighet – Plan B har fått ett tidsbegränsat bygglov och rockklubben kommer inom kort att få två nya scener.

– Lokalen är på 900 kvadratmeter. Det blir ett större rum med en scen och plats för minst 600 besökare. Sedan kommer det att finnas ett mindre rum med en scen och plats för runt 150 personer, där vi kommer att ha större delen av vårt program, säger Plan B:s konstnärlige ledare Carlo Emme.

Hur kommer expansionen att påverka framtida musikbokningar?

– Jag skulle vilja sätta upp större punk- och metalkonserter, men även fler konserter med mer kommersiella akter. Som Hurula som ska spela på Plan B i december till exempel. Jag vill att Malmö ska kunna tävla med Köpenhamn om bokningar. Vi har haft ett par konserter, som Agnostic Front igår, där banden har spelat i Malmö men inte i Köpenhamn.

– Jag hade älskat att boka några av banden som tidigare fyllt garaget och låta dem fylla den nya lokalen. Som Viagra Boys eller Hällas, jag hade velat låta dem komma tillbaka och spela för en tre gånger så stor publik.

Plan B-grundarna Carlo Emme och Viktor Höber.Bild: Moa Dahlin

Expansionen är nödvändig för att säkra Plan B:s framtid, menar Carlo Emme. Med tre scener finns nu möjligheten att dubbel- eller trippelboka flera olika akter samma dag. Dessutom hoppas han kunna sätta upp mindre festivaler i lokalen.

– För att få en fungerande budget behöver vi helt enkelt en större lokal så att vi kan ta emot fler besökare, säger han.

Ett omfattande renoveringsarbete väntar nu, men Carlo Emme hoppas att de nya scenerna kan invigas innan året är slut.

Utöver de nya scenerna planerar Plan B för en bar där gästerna kan låna och spela en massa olika brädspel, inspirerad av Bastard Café i Köpenhamn.

– Vi vill göra exakt samma sak i Malmö. Det blir en mysig brädspelsbar med många sittplatser dit folk kan gå för att lyssna på musik, dricka drinkar och spela brädspel, säger Carlo Emme.

Läs också FAM ska få fart på Malmös musikliv

Läs också Rockklubben som ska rädda gatan

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO