Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Röster höjs för ny strategi mot Iran

Belgaren Olivier Vandecasteele satt fängslad i 455 dagar i ökande Evin-fängelset innan regeringen i Bryssel kunde nå en uppgörelse med regimen i Iran.
Belgaren Olivier Vandecasteele satt fängslad i 455 dagar i ökande Evin-fängelset innan regeringen i Bryssel kunde nå en uppgörelse med regimen i Iran. Foto: Reuters

EU-länderna bör förhandla med Iran med en enda röst för att få ut gisslan från iranska fängelser, föreslår Belgien – då skulle regimen i Teheran ha mindre spelrum för utpressning. Nu väcks röster i Bryssel för en gemensam Iran-strategi inom EU.

BRYSSEL Europa borde ha en gemensam strategi gentemot Iran och de europeiska medborgare som landet fängslat och håller gisslan.

Den idén lade Belgiens premiärministern Alexander De Croo och hans regering fram, efter att en belgisk biståndsarbetare efter långa och svåra förhandlingar kunde frias ur ur Evin-fängelset i Teheran. Det är där som den svenska EU-tjänstemannen Johan Floderus misstänks sitta fängslad sedan över ett år, vilket avslöjades i måndags.