Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Säkert med covidvaccin för gravida

När forskare tittade på uppgifter om rapporterade biverkningar efter mRNA-vaccin mot covid-19 fann de att gravida i lägre grad rapporterat biverkningar än de som inte var gravida.
När forskare tittade på uppgifter om rapporterade biverkningar efter mRNA-vaccin mot covid-19 fann de att gravida i lägre grad rapporterat biverkningar än de som inte var gravida. Foto: Johan Nilsson/TT

Gravida som vaccinerats med mRNA-vaccin mot covid-19 rapporterade biverkningar i lägre grad än icke-gravida som vaccinerats. När det kommer till svåra biverkningar var det inga skillnader, enligt en ny studie.

Det är kanadensiska forskare som gjort en av de största genomgångarna hittills av data för kvinnor som vaccinerats när de varit gravida eller som inte varit gravida.

I sin analys tittade de på självrapporterade uppgifter om biverkningar som inträffat i samband med vaccineringarna. Enligt resultaten, som publiceras i Lancet Infectious Diseases, hade 4 procent av totalt 5 600 vaccinerade kvinnor rapporterat biverkan inom en vecka efter första dosen. Av de som fått två doser var det 7 procent som rapporterad en biverkan.