Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Satanister startar abortklinik

Kliniken kommer att heta "Samuel Alitos mammas satanistiska abortklinik".

Det är ett uppenbart hån mot Samuel Alito, ledamot i Högsta domstolen, som förra året upphävde Roe v. Wade – en prejudicerande dom från 1973 enligt vilken den amerikanska konstitutionen av liberala domare påstods garantera att abort skulle vara en "rättighet" i hela USA.

Nu är det istället upp till varje delstat att besluta om sina abortlagar.

Satanistkliniken kommer att erbjuda telemedicinska undersökningar och skriva ut ut abortpiller till patienter. Dessa tjänster erbjuds gratis som en del av The Satanic Temples "abortritual", men patienter måste fortfarande betala för läkemedlen på ett apotek.

Den nya anläggningen i New Mexico kommer att drivas av licensierad medicinsk personal och ska erbjuda sina tjänster för boende kvinnor i delstaten som är minst 17 år gamla, upp till 11 veckor gravida och medicinskt kvalificerade för abort.

– TST är stolta över att utöka de reproduktionsmässiga valmöjligheterna för våra medlemmar. Detta är bara början, säger Erin Helian, kampanjchef för satanisterna.

Förutom abort arbetar The Satanic Temple för sådant som HBTQ, antirasism och liknande.

Fria Tider rapporterade förra månaden om att organisationen i vår kommer arrangera det man beskriver som "den största sataniska sammankomsten någonsin" i Boston.

För att delta på konferensen krävs vaccinbevis och besökarna ska dessutom bära andningsskydd av typen N-95, KN-95 eller kirurgisk engångsmasker, skriver arrangören på sin hemsida. Munskydd av tyg och liknande kommer inte att accepteras, meddelar man vidare.