Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

SD:s partigrupp föreslår: Stycka upp Ryssland i flera stater

Annons

Stycka upp Ryssland i ett flertal mindre stater. Det föreslår Sverigedemokraternas partigrupp i EU-parlamentet ECR. ”Det är naivt att tro att Ryska federationen kan förbli inom samma konstitutionella och territoriella ram”, heter det.

I tisdags anordnade SD:s partigrupp en konferens på temat: ”Imperialistiska Ryssland: Erövring, folkmord och kolonisering. Utsikter för avimperialisering och avkolonisering”.

”Kollektiv synd”

Ett flertal inbjudna talare från bland annat USA, Storbritannien och Spanien ondgjorde sig över Rysslands koloniala och imperialistiska historia från 1500-talet och framåt.

Faksimil

En av dem den amerikanske historieprofessorn Brian Williams. Han påpekade hur ryssarna genom krig och erövringar trängt undan andra folkgrupper de senaste 500 åren.

– Ryssarna gjorde det för att hedra tsaren, för den ortodoxa tron och såklart för den ryska nationen. Idag går det under ett annat namn: Folkmord, sade han med ett försök till effektfullt eftertryck.

LÄS MER: EU-beslut: Ryssland en terrorstat

Williams påpekade att västvärlden också ägnat sig åt kolonialism, men att människorna i väst känner ”kollektiv synd” för sin historia.

Lösningen: Stycka upp Ryssland

Under konferensen presenterades en framtida plan för Ryssland, där landet styckats upp i ett större antal mindre stater. ”Det är naivt att tro att Ryska federationen kan förbli inom samma konstitutionella och territoriella ram”, menar EU-gruppen.

LÄS OCKSÅ: SD: Tror inte det blir kärnvapenkrig

Tanken är delvis att de olika nya republikerna skapas utifrån Rysslands olika etniska grupper. Ett flertal deltagare från de tänkta framtida utbrytarstaterna deltog i konferensen.

Idén att med våld försöka stycka upp Ryssland är inte ny. Adolf Hitler försökte med sin ”Generalplan Ost” göra något liknande, där nazityska lydstater som Moskowien och Kaukasien syftade till att bryta Moskvas makt och ge inhemska folkgrupper viss autonomi.

Den storslagna planen misslyckades dock i och med Nazitysklands förlust i andra världskriget.

LÄS ÄVEN: SD: Terrorklassa hela Ryssland

Annons