Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Släkting till Mahsa Amini gripen – nära årsdag

En demonstrant i Berlin håller upp ett plakat med en bild på Masha Amini som dog efter att ha gripits av Irans moralpolis för nästan ett år sedan. Arkivbild.
En demonstrant i Berlin håller upp ett plakat med en bild på Masha Amini som dog efter att ha gripits av Irans moralpolis för nästan ett år sedan. Arkivbild. Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Iranska myndigheter har gripit en manlig släkting till Masha Amini, den 22-åriga kurdisk-iranska kvinnan som dog i fängsligt i förvar för nästan ett år sedan. Hennes fall ledde till omfattande protester i Iran och världen över.

Mahsa Amini dog efter att ha förts bort av moralpolisen, som hade haft synpunkter på hur hon bar sin huvudduk. Enligt medieuppgifter blev hon i häktet misshandlad till den grad att hon hamnade i koma och fördes till sjukhus, där hon senare avled.

Den manlige släktingen, 30-årige Safa Aeli, som beskrivs som syskon till en av Mahsa Aminis föräldrar, greps på tisdagen i familjens hemstad Saqez i västra Iran och fördes till en ännu okänd plats.