Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sport och komfort med rallyattribut

GR Sport-versionen har annorlunda grill och mörkare detaljer som skiljer den från vanliga RAV4.
GR Sport-versionen har annorlunda grill och mörkare detaljer som skiljer den från vanliga RAV4. Foto: Hans Berggren/TT

Toyota trotsar trenden och erbjuder inte den nya sportigare modellen med sladd i Sverige. Dessutom står den största konkurrenten Volkswagen Tiguan i farstun med en helt ny modell som presenteras under året.

Vi kör Toyotas senaste modell av RAV4 GR Sport på snöskodda småvägar mellan Boden och Luleå där snöslungorna målat en vit bård högt uppe på barrträdens stammar. Vinterdubben ger bra grepp och i det nya körläget trail mode, som är avsett för terrängkörning, jobbar antispinnsystemet mer avslappnat. Den senaste RAV4 introducerades 2016 och finns både med vanlig hybriddrift och som laddhybridversion som kommer upp till 7,5 mil på el. Men den senare är trots el-trenden inte aktuell i GR Sport-utförande.

Detta lite sportigare utrustningspaket innefattar en del kosmetiska element, såsom annorlunda grill, dimljus, fälgar och spoilers. Körmässigt är det samma motor och effekt som i den vanliga hybriden, men man får en mer kompetent fjädring. Skillnaden är att bilen känns mer sammanhållen vid aktiv körning – men det blir inte så stumt att medpassagerarna kommer att gnälla. Avvägningen är bra mellan komfort och sport. Däremot kunde ljudkomforten ha varit lite bättre, det märker man när man kör i hög fart och på dåligt underlag.