Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Statsministern bjöd in imam med koppling till Muslimska brödraskapet: Förbjud koranbränning

Annons

På torsdagen bjöd statsminister Ulf Kristersson (M) in företrädare för muslimska organisationer till ett möte på Sagerska huset i Stockholm. En av de inbjudna, som statsradion lyfter fram i sitt reportage, är imamen Salahuddin Barakat.

Anledningen till mötet var Rasmus Paludans koranbränning nyligen som fick stora delar av den muslimska världen att känna sig kränkta.

Efter mötet sa Salahuddin Barakat från Islamakademin i Malmö till statsradion att koranbränning måste betraktas som hets mot folkgrupp.

LÄS ÄVEN: Erdogan kräver lagändring i Sverige: ”Inget Nato så länge koranen bränns”

– För oss är det viktigare att komma bort från från diskussionen om att det enbart är en kränkning eller provokation.

– Vi ser det som väldigt historielöst, rasistiska och nazistiska bokbål i Europa är inte något främmande och man måste se det som fördolda hot och hets mot folkgrupp.

Han anser det inte vara oförenligt med svensk yttrandefrihet att förbjuda korankränning och hänvisar till Finland där det är olagligt.

Tre punkter

I ett inlägg på Facebook skriver Barakat om mötet med statsministern där han tog upp tre punkter:

Det är viktigt att Sverige tar itu med islamofobin, viktigt att svenska politiker inte är historielösa när man tillåter rasistiska bokbål och viktigt att beakta både svensk rättshistoria och andra EU-länders lagstiftning för att kunna stoppa samhällshotet.

Bland kommentarerna fanns en person som hoppas på att slippa sitta fast i ett rasistiskt land som Sverige:

Må allah belöna er för ert försök att skapa en tryggare miljö för sveriges muslimer, tyvärr så är vi fast i ett rasistiskt land, jag ber allah att få bort oss härifrån till en bättre plats

Muslimska brödraskapet

Salahuddin Barakat är en individ Samnytt skrivit om vid flera tillfällen. Han har tidigare även av SVT framställts som moderat i sin muslimska tro.

2021 tilldelades han 12,5 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden för ett projekt som bland annat skulle motverka och hantera islamofobi.

LÄS ÄVEN: Allmänna arvsfonden skänker miljoner till islamist – ska förebygga ”islamofobi”

Tidigare har han medverkat som talare vid den årliga konferensen för Islamiska förbundet som anklagas för kopplingar Muslimska brödraskapet. Barakat har även deltagit i partiet Nyans verksamheter.

I en debattartikel i SvD 2016 uttryckte han bestörtning över att islamisterna Mehmet Kaplan och Yasri Khan tvingades lämna maktens korridorer.

På Facebook har han skrivit att islam står över allt annat, inklusive svensk lag.

2020 attackerade Barakat Frankrikes regering med ord som ”islamofob skurkskat”.

LÄS ÄVEN: SVT anlitar ”expert”: imam med koppling till Muslimska brödraskapet

Imamen deltar hos Nyans.

LÄS ÄVEN: Hijabaktivisten ska ”bredda” SVT – anlitade islamist som expert

Annons