Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Stockholms tunnelbana kan stängas 13 veckor "för klimatet"

David Lagneholm, som är chef för regionens kollektiv­trafik­verksamhet SL, har meddelat Stockholms stad att tunnelbanan kommer stoppas direkt om kommunen börjar anlägga cykelbron, eftersom arbetet riskerar att skapa sättningar i tunnelbanebron som kan leda till personskador.

"Avbryt genast brobygget vid Slussen, annars tvingas vi stoppa all tunnelbanetrafik mellan Slussen och Gamla stan", skriver SL-chefen i ett brev till stadshuset, uppger Mitt i Stockholm.

Slussen är flaskhalsen mellan norra och södra halvan av Stockholms tunnelbana och avbrott där leder till att 300.000 resenärer drabbas dagligen, varav 45.000 i timmen i rusningstid utan ersättningstrafik.

Denna grupp människor skulle tvingas kliva av och promenera över den nya "Guldbron" mellan de båda tunnelbanestationerna.

Det besvärliga området, som sedan många, många år är en kaotisk byggarbetsplats, har inte kapacitet för de 900 extrabussar i timmen som skulle krävas för att transportera resenärerna på annat sätt.

Bygget av den kritiserade Nya Slussen har blivit något av ett evighetsprojekt som präglats av svindyra entreprenörer, förseningar, en märklig generositet med skattepengar och påföljande rykten om korruption. Just nu betalar skattebetalarna "en miljon kronor om dagen" för att ha en entreprenör sitter och väntar på att få börja jobba, enligt Mitt i.

– Det är ett haveri från ett skattebetalarperspektiv, erkänner en politiker i tidningen.