Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tjuvstarten gav Sundling guldfokus i OS

Jonna Sundling efter att ha tagit OS-guld i skidsprinten.
Jonna Sundling efter att ha tagit OS-guld i skidsprinten. Foto: Alessandra Tarantino/AP

Pang, pang, pang, pang. OS-guldet i skidskyttarnas stafett var en historisk fullträff. Och i längdspåren räddade Jonna Sundling den svenska äran.

– Tjuvstarten kunde ha förstört allt, men gjorde mig bara extra fokuserad, säger hon.

Skidskytten Elvira Öberg och sprintspecialisten Jonna Sundling stod i blågult fokus i skidspåren under vinter-OS. Både Öberg och Sundling kom hem från Peking med tre medaljer vardera. Öbergs facit blev ett guld (stafetten) och två silver (sprinten och jaktstarten), medan Sundling tog guld i sprint, silver i sprintstafetten och brons i stafetten. 

Spelen i den kinesiska kylan och kärva snön innebar OS-debut för både Elvira Öberg och Jonna Sundling. För fyra år sedan, i sydkoreanska Pyeongchang, slog Elviras storasyster Hanna igenom på allvar, med guld i distansen och silver i stafett, vilket gav henne SvD:s bragdguld 2018. Nu var Elvira bäst i familjen och det svenska landslaget. För Jonna Sundling var OS i Peking en efterlängtad debut, då hon petades i sista stund inför OS 2018 efter att ha varit sjuk. Hemma från tv-soffan fick hon då se landslagskompisen Stina Nilsson ta hem guldet i längdskidornas sprint.