Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vad ska vi göra för att duga för Sverige?

På årets nationaldag Holje park i Olofström i år tycktes alla få vara med i ett stort ”vi”. Varför är det inte alltid så, undrar socialantropologen Haris Agic.
På årets nationaldag Holje park i Olofström i år tycktes alla få vara med i ett stort ”vi”. Varför är det inte alltid så, undrar socialantropologen Haris Agic. Foto: Johan Nilsson/TT

KULTURDEBATT | Politiker utmålar då och då invandrade svenskar som en belastning. Förstår de att många känner sig sårade – inte minst de som gör sitt bästa för att få bli en del av landet, frågar sig socialantropologen Haris Agic.

Haris Agic.

Haris Agic.

Det är viktiga, djupt mänskliga, frågor som samtiden tvingar på oss. Men historien har en ovana att titt som tätt vända upp och ner på allt och utmana vår världsbild. Ena stunden vill vi inget annat än att rädda planeten från klimathotet, stoppa alla krig och hjälpa alla människor i nöd. Nästa föraktar vi alla trädkramare, ansluter oss till transantlantiska kärnvapenälskande krigsmaskinerier och lägger skulden för alla våra problem på samma människor i nöd vi en gång ville hjälpa.