Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Varför är så många så rädda för regnbågen?

Englands lagkapten Harry Kane med den under fotbolls-VM förbjudna armbindeln i regnbågens färger.
Englands lagkapten Harry Kane med den under fotbolls-VM förbjudna armbindeln i regnbågens färger. Foto: Antonio Calanni/AP

Hbtq-rörelsens regnbågsflagga hamnar allt oftare i skottlinjen i kulturkriget mellan väst och öst. Men varför exakt har den kommit att uppfattas som ett rött skynke på så många håll, och finns det kanske rimliga skäl att låta bli att vifta med den i Qatar?

Det har varit flera incidenter kring regnbågsflaggan i samband med fotbolls-VM i Qatar. Regnbågsflaggan är kontroversiell i gulfstaterna, och inte bara där. Putin har nyligen återigen utökat lagen mot ”gay-propaganda”, som tidigare bara förbjöd all information i ämnet till minderåriga, till att gälla allt nämnande eller blotta förekomsten av samkönade eller andra alternativa typer av relationer i filmer, böcker, nyheter och underhållning. Syftet är ett totalt osynliggörande som dessutom bidrar till ökat extremt våld mot sexuella minoriteter. Hundratals har misshandlats till döds sedan den ursprungliga lagen infördes 2013.