Sweden

Växjö pallade trycket – klart för semifinal

Robert Rosén, i mitten, och hans Växjö är klart för SM-semifinal.
Robert Rosén, i mitten, och hans Växjö är klart för SM-semifinal. Foto: Mikael Fritzon/TT

Luleå bjöd hårt motstånd hela vägen in i kaklet. Efter mycket möda lyckades dock seriesegrande Växjö motsvara sitt favoritskap genom att vinna kvartsfinalserien med 4–3 och avancera vidare till SM-semifinal.

Den sjunde och avgörande matchen i kvartsfinalserien mellan Växjö och Luleå blev precis så spännande som den lät på förhand. Drygt två minuter före den första pausen tog Växjö ledningen då Joachim Blichfeld förvaltade Joel Perssons ”macka” på bästa sätt.

Växjö behöll sin ledning i 26 sekunder. Då soloåkte Luleås Niklas Olausson med pucken, dribblade bort målvakten Emil Larmi och lade in pucken i mål.