Slovenia

Bottas tudi prihodnjo sezono v Mercedesu, Hamilton še čaka

0

termometer

0

termometer

Finski dirkač Valtteri Bottas bo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa ostal v moštvu tudi v sezoni 2021. Dpa se opira na izjave direktorja Mercedesa Ole Kalleniusa za Sky Germany, v katerih je v Spielbergu sporočil, da Finec zagotovo ostaja del dirkaške zasedbe najboljšega moštva zadnjih sezon. Lewis Hamilton s podpisom pogodbe še čaka.

To bi pomenilo, da bi Finec, ki je k Mercedesu prišel po slovesu Nica Rosberga, še peto sezono dirkal za nemški koncern. Po dveh dirkah letošnje sezone v Avstriji Bottas vodi v skupnem seštevku s 43 točkami. Ima pa šest točk naskoka pred prvim zmagovalcem dirke za VN Štajerske Lewisom Hamiltonom.

Po poročanju spletnih portalov Motorsport in Autosport bodo pogodbo s Fincem uradno podpisali v kratkem, zaradi skrajšane sezone pa pri Mercedesu ne želijo tvegati z iskanjem novih dirkačev, saj imajo precej težav s podpisom nove pogodbe s Hamiltonom. Pogovori med moštvom in šestkratnim svetovnim prvakom se že pošteno vlečejo, 35-letni Britanec pa še vedno ni podpisal nove pogodbe. Zdajšnja, po kateri po navedbah medijev zasluži med 40 in 50 milijonov evrov, pa se izteče po koncu letošnje sezone.

35-letni Hamilton še vedno ni podpisal nove pogodbe. 35-letni Hamilton še vedno ni podpisal nove pogodbe. Foto: Reuters

Glede na spremenjeno časovnico novega svežnja pravil, uvedbo teh so zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na sezono 2022, in prevlado Mercedesovega dirkalnika, bi bilo veliko presenečenje, če do dogovora ne bi prišlo v naslednjih tednih oziroma mesecih.

Od velikih treh moštev ima mesto za sezono 2021 izpraznjeno le Red Bull, pri katerem bo zagotovo dirkal Max Verstappen, medtem ko se Alexandru Albonu pogodba po letošnji sezoni izteče.

Preberite še:

Racing Point
Racing Point
Sportal Racing Point prepričan, da ni kršil pravil F1
Pol Espargaro
Pol Espargaro
Sportal Espargaro bo združil moči z Marquezom
Racing Point
Racing Point
Sportal Renault vložil pritožbo na dirkalnik Racing Pointa, komisarji so jo sprejeli

Football news:

Christian Falk: A third-party agent is working on Sancho's transition. Manchester United can claim that they are not negotiating
Ferran Torres: I Don't think Real Madrid will pass Manchester City in the Champions League
Manchester City will receive 15 million pounds after the transfer of Sancho to Manchester United
Buffon-Casillas: without you, everything would be less important
Ake arrived in Manchester to undergo a medical for city. He will be bought for 39 million pounds
Sancho's salary at Manchester United is 17.6 million euros a year. In Borussia, he receives 6 million rubles. Borussia Dortmund Midfielder Jaydon Sancho has agreed with Manchester United about the size of a paycheck
Hasenhuttl is the best coach in the Premier League in July. He is the first Austrian to receive this award