Slovenia

Cruyff znova kot trener na Kitajko

0

termometer

0

termometer

Jordi Cruyff, sin legendarnega Johana Cruyffa, bo svojo trenersko pot nadaljeval na Kitajskem, kjer bo treniral Shenzhen, je potrdil klub elitnega kitajskega prvenstva. Nizozemec, ki že ima izkušnje z vodenjem kluba na Kitajskem, bo, preden bo prevzel ekipo, moral v obvezno karanteno.

"Glavni trener Cruyff bo na Kitajsko prispel 16. tega meseca in bo prestal opazovanje na novi koronavirus," je zapisal klub.

Na Kitajskem mora vsak, ki pride iz tujine, v štirinajstdnevno karanteno, tako da bo Cruyff vodenje ekipo najverjetneje prevzel prihodnji mesec.

Nekdanji vezist Manchester Uniteda in Barcelone je konec preteklega meseca odstopil z mesta ekvadorskega selektorja, brez da bi ekipo vodil na eni tekmi.

Vodenje Ekvadorja je prevzel januarja, potem pa je vmes posegla pandemija novega koronavirusa in Cruyff se je vrnil v Španijo, kjer je preživel večino igralske kariere, v južnoameriško državo pa se ni več vrnil.

Šestinštiridesetletnik bo na klopi Shenzhena nasledil Roberta Donadonija. Legenda AC Milana je brez službe ostala po zgolj štirih tekmah, eni zmagi, v sezoni, ki se je zaradi virusa začela z zamikom.

Cruyff ima že izkušnje s Kitajsko, avgusta 2018 je prevzel vodenje Chongqinga in ga popeljal iz območja izpada, a je klub decembra 2019 zapustil, ker se niso dogovorili o novi pogodbi.

Ekipe kitajske super lige so sicer zaradi koronavirusa razdeljene na dve skupini po osem in vsaka igra v svojem mehurčku, ena v Suzhouu in druga v Dalianu, kjer Shenzhen zaseda šesto mesto.

Jordi Cruyff
Jordi Cruyff
Sportal Cruyff ekspresno odstopil kot selektor Ekvadorja

Football news:

Barcelona announced Suarez's move to Atletico
Barcelona will receive 2 million euros for the transfer of Suarez in the seasons when Atletico reaches the 1/4 finals of the Champions League
Chelsea's newcomers came off in the League Cup: Havertz scored a hat-trick (the first of his career), Chilwell an assist, Silva played an hour
Manchester United will lose 139.39 million pounds if the Premier League season is held without spectators - the most in the League
Ruediger - Barcelona's priority transfer target
Arsenal have won 6 matches in a row
Inter midfielder vesino is In talks with Napoli. He was offered to Zenit