Zlasti na Štajerskem se od poldneva že pojavljajo plohe, ki jih bo po navedbah zanesenjakov s portala Neurje.si popoldne vse več. Opozarjajo, da so možne tudi manjše nevihte. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) na tem območju obstaja tudi možnost toče, zlasti v Podravju in Savinjski dolini je verjetnost ledenih kroglic občasno tudi velika, a se stanje nenehno spreminja.

hgah

Arso

Verjetnost nastanka toče ob 14.35 uri.

Sicer pa bo vreme pri nas vse do nedelje razmeroma nestanovitno, pri čemer se bodo popoldanske temperature gibale nekje okoli 25 stopinj Celzija, danes sporoča Arso. Jutri nas tako čaka deloma sončno vreme s spremenljivo oblačnostjo, ki ga bodo zaznamovale krajevne plohe in nevihte. Te bodo sprva bolj verjetne na zahodu države, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija. 

model

Arso

Modelska napoved za naslednjih 10 dni.

V soboto bo sončno, predvsem popoldne bodo še nastale posamezne plohe in nevihte. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno z možnostjo manjših krajevnih padavin v notranjosti države, nato nas najverjetneje končno čaka poletje. Napovedi meteorologov pri agenciji Arso namreč kažejo, da se bo v prihodnjem tednu ob sončnem vremenu temperatura v notranjosti približala 30 stopinjam Celzija, na Primorskem pa bo segla še kakšno stopinjo višje. »Poletje torej prijaha,« so zapisali na twitterju.