Slovenia

Facebook in Twitter odstranila Trumpove izjave, da so otroci odporni na koronavirus

Zaradi navajanja "napačnih informacij", da so otroci skorajda odporni na novi koronavirus, sta ameriška giganta družbenih omrežij Facebook in Twitter ukrepala proti predsedniku Donaldu Trumpu ter njegovi kampanji. Prvi je izbrisal sporno objavo, pri Twitterju pa so zamrznili račun Trumpove kampanje, dokler tvita sami niso odstranili. Trumpova kampanja pravi, da gre za dokaz "očitne pristranskosti Silicijeve doline do predsednika".

Facebook in Twitter sta ukrepala proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu in njegovi ekipi zaradi objav, da so otroci "skoraj odporni" na novi koronavirus. Objava, ki naj bi glede na pojasnilo podjetij predstavljala "napačno informacijo", je bila z obeh družbenih omrežij odstranjena.

Facebook izbrisal objavo, Twitter zamrznil račun 

Facebook je objavo  gre za izsek iz Trumpovega pogovora s televizijo Fox News  izbrisal, ker naj bi šlo za škodljivo, napačno informacijo v povezavi s covidom-19. To pa je v nasprotju s pravili podjetja, je v sredo sporočil Facebook.

Kmalu zatem je podobno ukrepal še Twitter, ki je zamrznil račun Trumpove volilne kampanje, dokler ni ta odstranila tvita z istim izsekom intervjuja.

Tudi tiskovna predstavnica Twitterja je sporočila, je objava"v nasprotju s pravili Twitterja glede napačnih informacij o covidu-19"."Račun bo moral tvit odstraniti, preden bodo lahko spet tvitali,"je dodala. Tvit je bil kasneje očitno izbrisan, račun pa spet aktiven.

Twitter je začasno zamrznil profil Trumpove kampanje.FOTO: AP

Trumpova kampanja: Gre za očitno pristranskost

"Še en dan, še en dokaz očitne pristranskosti Silicijeve doline do tega predsednika, ko se pravila uporabljajo zgolj v eni smeri," v odzivu v izjavi sporočila predstavnica Trumpove kampanje Courtney Parella."Predsednik je zgolj dejal, da so otroci manj dovzetni za koronavirus," je dejala. "Družbeni mediji niso razsodniki resnice," je še dodala. 

Facebook je tokrat v skladu s svojo politiko glede napačnih informacij glede covida-19 prvič odstranil vsebino, ki jo je objavil Trump, ni pa prvič ukrepal proti njemu.

Velikan družbenih omrežij je minuli mesec s posebnim opozorilom opremil Trumpovo objavo, da bi glasovanje po pošti vodilo v "pokvarjene" volitve, junija pa je odstranil oglase Trumpove kampanje, ki so vsebovale simbol, ki ga je za politične zapornike uporabljala nacistična Nemčija.

Koronavirus po svetu: več kot 18,5 milijona okužb, več kot 700.000 smrti

Twitter pa je minuli mesec začasno ustavil delovanje računa Trumpovega sina Donalda mlajšega, ker je ta delil posnetek, ki naj bi po navedbah Twitterja širil napačne informacije o koronavirusu in hidroksiklorokinu.

Twitter pa je marca po drugi strani dejal, da tvit ustanovitelja ameriške Tesle Elona Muska, da so otroci "v pretežni meri odporni" na koronavirus ni kršitev njegovih pravil.

Trump je sicer v sredinem pogovoru za Fox News dejal, da čas, da se po vsej državi odprejo šole. "Če pogledate otroke, otroci so skoraj - in rekel bi, da skoraj gotovo - skoraj odporni na to bolezen," je dejal.

Kot je v luči razprave o odprtju šol sklenila Ameriška pediatrična akademije, se zdi, da otroci širijo covid-19 manj kot odrasli in da bi se šole v prihodnjih mesecih ob upoštevanju ukrepov lahko odprle. Za otroke obstaja manjša verjetnost, da bodo za virusom resno zboleli ali celo umrli.

Football news:

Bruce about BLM: We are getting down on our knees, but is progress visible? Big question
Benteke alli at PSG: Playing with Neymar and Mbappe will raise his level. Dele will be great
Sandro Tonali: Zlatan is an example for Milan and an idol for everyone
PAOK FC have signed striker Colak. He was in the top 3 for goals in the Croatian League last season
Stan Collymore: bale at Tottenham is a move for losers. Tiago in Liverpool-Champions deal
Turkey is changing the limit on foreign players for the 9th time in 15 years. It seems that the tightening was lobbied by Erdogan and agents
Jovic wants to return to Eintracht Frankfurt. He doesn't like Zidane's attitude