Chris Froome se je po desetletju dirkanja za Ineos preselil v ekipo Start-Up Nation. Foto: Twitter
Chris Froome se je po desetletju dirkanja za Ineos preselil v ekipo Start-Up Nation. Foto: Twitter

V tej bo nekoliko lažje kot pri Ineosu napadal zmago na Dirki po Franciji. Kot prvega pomočnika si je izbral Južnoafričana Daryla Impeya, ki je z ekipo podpisal dveletno pogodbo.

35-letni Impey, zmagovalec Dirke po Avstraliji leta 2018, je letos še moštveni kolega Luke Mezgeca pri ekipi Mitchelton-Scott. Južnoafričan je na Touru že dobil etapo in tudi nosil majico vodilnega v skupnem seštevku.

Veseli se dirk z novimi izzivi
"Chris me je poklical, mi dejal, da me ceni in zaupa, da me želi ob sebi. Tudi sam želim zapustiti cono udobja, ki mi ga nudi Mitchelton-Scott, in začeti nekaj na novo, čeprav sem imel v Mitcheltonu veliko uspehov, dobil veliko prijateljev in si ustvaril tudi veliko lepih spominov. Odločitev ni bila lahka, veselim pa se dirk z novimi izzivi in novimi pričakovanji," je za cyclingnews.com dejal Impey.

Kdo bo naslednji?
Strokovnjaki že ugibajo, kdo bo naslednji, ki se bo pridružil Froomu. Pričakovati je kakšnega kolesarja iz njegove zdajšnje ekipe, po sezoni pri Ineosu pogodbe potečejo Michalu Kwiatkowskemu, Gianniju Musconu, Pavlu Sivakovu in še nekaterim drugim zanimivim kolesarjem, ki so že pomagali Froomu pri največjih uspehih.