Slovenia

Japonsko prizadelo obilno deževje. Umrlo naj bi 14 ljudi. #video

0

termometer

0

termometer

Otok Kyushu na jugozahodu Japonske je v soboto prizadelo obilno deževje, ki je povzročilo poplave in zemeljske plazove. Pristojne oblasti so zaradi poplav odredile evakuacijo za več kot 76.000 ljudi. Kasneje so sporočili, da se bojijo, da je v domu za starejše zaradi srčnega zastoja umrlo 14 oskrbovancev, se STA sklicuje na poročanje francosko tiskovno agencijo AFP.

Dom za starejše je bil poplavljen, ko je bližnja reke prestopila bregove. Ko je voda dosegla drugo nadstropje doma, je bilo v domu približno 70 oskrbovancev, je sporočil tamkajšnji guverner Ikuo Kabashima.

Japonski premier Shinzo Abe je tudi odredil stalno pripravljenost za 10.000 vojakov, ki jih bodo napotili na reševalne operacije. Ob tem je obljubil, da bo japonska vlada storila vse, da bi zavarovala življenja ljudi.

Poplave Japonska Foto: Reuters

V mestu Kumamoto je po zadnjih podatkih zardi srčnega zastoja umrla ena oseba. Prvotno so poročali o dveh. Predstavnik civilne zaščite v prizadeti prefekturi Naosaka Miyahara je takrat sporočil, da so davi skupno pogrešali 13 oseb ter da se lahko te številke še spremenijo, saj se pristojni še vedno trudijo ugotoviti dejanske razmere.

Poplave Japonska Foto: Reuters

Po poročanju japonske televizije NHK je zaradi poplav in zemeljskih plazov na cestah obtičalo približno sto ljudi. V regiji je tudi prekinjen železniški promet, več kot 8000 gospodinjstev pa je ostalo brez elektrike.

Na Japonskem je trenutno deževno obdobje, v katerem so pogoste poplave in zemeljski plazovi ter posledično tudi evakuacije prebivalcev.

Poplave Japonska Foto: Reuters

Poplave Japonska Foto: Reuters

Poplave Japonska Foto: Reuters

Poplave Japonska Foto: Reuters

Football news:

Gattuso on the match with Barca: Napoli will climb Everest
Lampard about the game with Bayern Munich: the History of the games, when everything changed. Chelsea needs to be trusted
Zinedine Zidane: I am the coach of Real Madrid until something extraordinary happens
Varan on relegation from the Champions League: This is my defeat. It is a shame for the partners
Guardiola on the conversation with Zidane: He congratulated me on La Liga and asked about my family. I hope one day we can have dinner and talk about everything
Sarri on the future: I Don't think bosses make decisions based on one match. They will appreciate the whole season
Levandovsky's transfer to Borussia was considered a mistake. He flogged the moments and lost the competition to a future Spartak player