Slovenia

Martinović se je poslovil od Aluminija in namignil, da ostaja v Sloveniji

Nogometni klub Aluminij se je uradno razšel z Ilijo Martinovićem, ki je v jesenskem delu blestel v dresu Kidričanov, nato pa zaradi želje, da bi spremenil okolje, v spomladanskem nadaljevanju ostal brez nastopov. ''V Kidričevem mi je bilo prelepo, bilo je tako prelepih kot tudi malce slabših stvari, a vedno bom v srcu nosil tiste lepe,'' se 26-letni Črnogorec zahvaljuje klubu, s katerim je postal jesenski podprvak.

NK Olimpija NK bravo
NK Olimpija NK bravo
Sportal Bravo povsem ponižal Olimpijo, Mariboru se danes ponuja velika priložnost #video

Bil je obrambni steber Aluminija in eden najboljših branilcev Prve lige Telekom Slovenije, z dobrimi predstavami pa so se povečali apetiti o prestopu v katerega izmed močnejših klubov. Povečalo se je tudi zanimanje snubcev, a Ilija Martinović v spomladanskem obdobju ni spreminjal naslova. Ostal je v Kidričevem, a ni bil več na razpolago trenerju Slobodanu Gruborju, ki ga je v osrčju obrambe močno pogrešal. Aluminij je v pokoronskem obdobju le še senca kluba, ki je jeseni poskrbel za največjo pozitivno senzacijo in pomagal klubu do naslova jesenskega podprvaka ter preboja v polfinale pokala Slovenije.

Grubor se že obrača k naslednji sezoni

Aluminij se je spogledoval z največjim uspehom v zgodovini kluba, prebojem v Evropi, a je črni niz v zadnjih tednih, Kidričani so nanizali štiri poraza, od tega tri v prvenstvu, padli na peto mesto.

Vrhunci dvoboja Aluminij : Tabor v Kidričevem:

Trener rdeče-belih Grubor je po sredinem porazu proti Taboru (0:2) poudaril, da se je počasi potrebno obrniti proti naslednji sezoni: ''Danes je šlo vse narobe. Nismo si zaslužili kaj več. Planirali smo, šli smo na zmago, razmišljali, da lovimo zadnji vlak za priključitev boju za vrh. Očitno je, da v tem trenutku tega nismo sposobni, tako da se moramo počasi obrniti k naslednji sezoni in se v miru pripraviti na njo,'' je dejal hrvaški strateg, ki v prihodnji sezoni ne bo več mogel računati na Martinovića, od danes tudi uradno nekdanjega branilca Kidričanov.

Najprej bi se rad zahvalil predsedniku

Črnogorec z vzdevkom Idžo je bil ljubljenec kidričevskega občinstva. Črnogorec z vzdevkom Idžo je bil ljubljenec kidričevskega občinstva. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Šestindvajsetletni črnogorski branilec je v Kidričevo prišel julija 2017 iz FK Lovčena, ter skupaj v dresu rdeče-belih zbral 75 nastopov, od tega 12 v pokalnem tekmovanju.

''Ob odhodu bi se rad najprej rad zahvalil predsedniku kluba gospodu Marku Drobniču, da mi je dal možnost. Kljub vsemu se je na vse načine trudil za mene. Rad bi se zahvalil vsem v klubu, vsem soigralcem, ki so iz mene vedno vlekli zadnje atome moči, prav tako pa tudi navijačem rdeče-belih. V Kidričevem mi je bilo prelepo, bilo je tako prelepih kot tudi malce slabših stvari, a vedno bom v srcu nosil tiste lepe. Vsi v Kidričevem bodo vedno ostali zapisani v mojem srcu, še se bomo srečevali, sedaj na nasprotnih straneh, a spoštovanje do rdeče-belih bo za vedno zapisano na meni ljubem mestu,'' je Martinović z izjavo namignil, da bi se lahko preselil k enemu izmed slovenskih prvoligašev.

Bo Oliver Bogatinov pripeljal Ilijo Martinovića v Ljudski vrt? Bo Oliver Bogatinov pripeljal Ilijo Martinovića v Ljudski vrt? Foto: Vid Ponikvar

Zanj se že dalj časa zanima Maribor, katerega športni direktor Oliver Bogatinov je bil nekdaj njegov trener pri Aluminiju, tako da ne bi presenetilo, če bi borbeni Črnogorec nadaljeval kariero v Ljudskem vrtu.

Milan Mandarić Olimpija
Milan Mandarić Olimpija
Sportal Olimpija izbrala novega trenerja, Mandarić presenetil z izborom

Football news:

I wanted to stay on the field. The one and only Ivan samorano
Stefano Pioli: teo can become one of the best extreme defenders in the world
Arteta wants Ceballos to stay at Arsenal: he has become a really important player for us
Mourinho on son and Lloris clash: It's beautiful. If you want to blame someone, it's me
Real Madrid players will refuse bonuses for all the trophies they win this season
Barcelona are confident that they will sign Lautaro by October. Inter wants 90 million euros and one player
Aitor Karanka: If there is a team that can win back against Manchester City, it is real